Hos Poetzsch Padborg er der stadig ingen dåsepant

Når du køber øl og sodavand på dåse her hos os i Tyskland, er der ingen dåsepant på dåserne, så længe du husker at udfylde og medbringe din eksporterklæring ved kassen. Dåsepanten er oppe at vende i medierne af og til, hvor der er snak om at den bliver indført i Tyskland, men pt. er tingene som de plejer, hvor du ikke betaler dåsepant af dine dåseøl eller dåsesodavand, så længe du udfylder en eksporterklæring. Ved at udfylde en eksporterklæring skriver du nemlig under på, at du eksporterer de her dåseøl og dåsesodavand ud af Tyskland og ind i et skandinavisk land, og derved undgår du at skulle betale dåsepant.
Du kan udfylde en eksporterklæring online ved at klikke her.

Dåser skal afleveres til genbrug – ikke i naturen

Når der ikke er dåsepant på dåser købt i Tyskland, er det nødvendigt at vi alle husker, at disse dåser skal afleveres til genbrug og ikke smides i naturen. Hvis dåserne bliver smidt i naturen, kan det tage helt op til 500 år før de er nedbrudt, og det er selvfølgelig rigtigt skidt for naturen Panten vi kender i Danmark, er med til at holde os fra at smide købte flasker og dåser i naturen, og derfor er det ekstra vigtigt, at vi får afleveret dåserne købt i Tyskland til genbrug, og ikke smider dem i naturen. Dåserne skal sorteres som metal og de fleste genbrugsskraldespande har også afmærket i hvilket rum, du skal smide dine dåser. På genbrugspladsen er der også ofte containere udelukkende til dåser uden dåsepant.

Danskerne køber ofte dåser, når de handler ind i Tyskland

Hiver du også ofte kasser med dåser med hjem, når du handler syd for grænsen? Så er du ikke alene! Øl og sodavand på dåse er nogle af de varer der oftest kommer med på indkøbsvognen, når danskerne handler i Tyskland. Det er populært at købe disse varer, hvor du får 18 eller 24 dåser i hver kasse. Der er penge at spare på op til flere kasser i forhold til Danmark, og det er netop også derfor det er attraktivt at købe øl og sodavand på dåseøl eller dåsesodavand her syd for grænsen. Og husker du at udfylde en eksporterklæring kan du undgå at skulle betale dåsepant på dine indkøb.

Pant på visse varer - men ikke dåser

Vi har visse varer i butikken, som har pant på. Det kan f.eks. være vores specialøl på flasker eller forskellige slags tonic. Det vil altid fremgå af vores prisskilte i butikken, hvis der er pant på varen, og vi gør selvfølgelig også opmærksom på det, når vi har varer med pant på med i vores tilbudsavis, så du aldrig kommer i tvivl. Disse flasker kan du ikke indløse i Danmark, men de kan naturligvis indløses her hos os. Så hvis du køber nogle varer med pant på her hos os, så bare husk at tage dem med næste gang du skal handle, og så kan du pante dem her i butikken.