Kundekort med digital eksporterklæring

Med dit kundekort hos Poetzsch Padborg, får du special rabat på udvalgte produkter, du finder dem i tilbudsavisen markeret med kundekort pris. Udover de attraktive kundekort tilbud, har du nu også muligheden for at bruge den tildelte stregkode som digital eksporterklæring. Når du er oprettet som kunde, kan du også se alle dine tidligere Klik & Hent bestillinger.

Sådan gør du!

Du kan hos os oprette en kundekonto, så du kan købe udvalgte produkter til kundekort pris. Samtidig kan den tildelte stregkode, sammenholdt med billedlegitimation bruges som digital eksporterklæring (se databeskyttelse).

Med din kundekonto får du en personlig stregkode, der indeholder dine oplysninger til kundekort og digital eksporterklæring. Når først du har oprettet din kundekonto og takket ja til dit kundekort / digital eksporterklæring, slipper du for igen og igen at skulle udfylde en eksporterklæring. Gem den digitale eksporterklæring på din mobil, få trykt et kundekort ved informationen eller print selv dit kundekort. Din stregkode bliver scannet ved kassen og du skal fremvise pas eller kørekort ved kassen. Opret din kundekonto herOBS: Der kan gå op til en time inden din stregkode er aktiveret.

Hvis du allerede har en kundekonto (f.eks. til dine forudbestillinger), så kan du nemt aktivere den til kundekort fordele og digitale eksporterklæring. Bare klik her (evt. log ind) og sæt flueben ved "Tillad brug af mine data til kundekort / digital eksporterklæring".

Eksporterklæring, hvad skal den bruges til?

En eksporterklæring er nødvendig for at kunne handle dåser med øl eller sodavand i Tyskland uden at skulle betale pant. Med eksporterklæringen skriver du under på at du som kunde eksporterer dine drikkevarer fra Tyskland til et skandinavisk land. På din eksporterklæring skriver du desuden under på, at disse drikkevarer, du har købt, er til eget brug, og at du ikke vil konsumere dem i Tyskland. Efter dit køb bliver eksporterklæringen hæftet sammen med din kassebon, og derved er dine oplysninger gemt sammen med dit køb. Vi opbevarer disse kasseboner og eksporterklæringer i 6 måneder hvorefter de bliver destrueret. Dine oplysninger bliver altså ikke brugt nogen steder andet end til dette formål. 

Skal jeg betale pant, når jeg køber dåser i Tyskland?

Kort sagt - nej, det skal du ikke. Så længe du udfylder din eksporterklæring og afleverer den ved dit køb, så kan du undgå at betale pant af dine dåser. Der er af og til snak i medierne hvorvidt loven bliver ændret, så du skal til at betale pant, men indtil videre er alt som det plejer at være, så længe du husker at udfylde din eksporterklæring. Vi skal selvfølgelig nok informere om det, hvis reglerne for eksporterklæring og dåsepant bliver ændret. Du kan følge med på vores facebookside, hvor vi selvfølgelig vil fortælle om det, hvis der er ændrede vilkår for køb af dåser.

Eksporterklæring online

Du kan udfylde din eksporterklæring online lige her. Det forudsætter at du har Adobe Acrobat Reader installeret. Dette program kan du hente gratis ved at klikke her. Husk at printe og underskrive den inden du kommer ned i butikken. Ønsker du ikke at udfylde din eksporterklæring online, kan du altid udfylde den i butikken. Vi har både eksporterklæringer ved indgangen og flere forskellige steder i butikken, så er der ikke plads til dig det ene sted, kan du sikkert finde plads et andet sted.

DK / NO

Når du køber sodavand og øl i dåser ved grænsen i Tyskland, skal du udfylde en eksporterklæring for at kunne tage dine dåser med over grænsen uden at skulle betale pant af dem. Du kan enten vælge at udfylde din eksporterklæring hos os i butikken, men du kan også udfylde den online her på siden og selv printe den hjemme. Husk at underskrive din eksporterklæring efter du har udskrevet den. Når du skal betale for dine varer, skal du huske at fremvise pas eller kørekort som legitimation.

Download eksporterklæring i PDF-format.

SE

Det går fortfarande att köpa sodavatten och öl på burk för export- så slipper du att betala pant för burkarna.
Det har fortfarande inte avgjorts något om burkpanten vid gränshandeln i Tyskland, du ska därför fortfarande
fylla i en exportförsäkran när du köper burkar.

Download exportförsäkran i PDF-format.

Det förutsätter att du har Adobe Acrobat Reader installerat. Detta program kan du hämta gratis genom att kliccka här